Wie ben ik?

Monique Teunissen

Ik ben Monique Teunissen en ik kom uit Wehl.

Na mijn opleiding MDGO AW (agogisch werk) ben ik samen met twee collega’s een kinderdagverblijf begonnen. Hier heb ik 25 jaar met plezier gewerkt. Na de baby groep, peuters en kleuters heb ik de laatste 15 jaar op de buitenschoolse opvang gewerkt met kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar.

Zelf heb ik samen met mijn man drie kinderen in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. Ik zag met eigen ogen hoe een kind soms kan worstelen met huiswerk en wat dat doet met hun eigenwaarden.

Voor mij was het een logische stap om kinderen te begeleiden met hun huiswerk. Ik ervaar ook hoe lastig het is als werkende ouders om je kind hierin te ondersteunen.

Ik zie hoe kinderen kunnen worstelen met structuur en planning. Het overzien van hun werk en de uitvoering daarvan. Hierdoor kunnen problemen ontstaan en slechte cijfers. De oplossing wordt vaak gezocht in bijles. Dit is niet nodig omdat het kind geen moeite heeft met de lesstof maar met leren.

Opleidingen en ervaring:

  • MDGO AW (Agogisch Werk).
  • ZMLK School Didam.
  • Jaar stage gelopen op het jongeren internaat Harreveld.
  • Kinderdagverblijf Samsam, waar ik vele cursussen heb gevolgd zoals De Gorden Methode, How to talk to kids en Ik leer leren.

Vaak wordt het pedagogische aspect van het leren vergeten. Kinderen in de leeftijd van pre-puber en puber zitten in een fase waar ze nog veel moeten leren en begeleid moeten worden. Als ze wat beter in hun vel zitten gaat het leren ook makkelijker.

Graag wil ik een laagdrempelige training geven, zodat kinderen het gevoel hebben bij mij aan de keukentafel te zitten. Rustig kunnen werken en zijn wie ze zijn.

Het niveau van de kinderen is niet van belang, wel of ze met elkaar willen leren.

Meer informatie